Най-високо качество на предлаганите услуги
0897373509

Форсират процедурите по строителството на Софийския околовръстен път между бул. "България" и АМ "Струма"

  • 16/11/2022 09:21
  • |
  • 0 коментара
Форсират процедурите по строителството на Софийския околовръстен път между бул. "България" и АМ "Струма"

Форсират процедурите по строителството на Софийския околовръстен път между бул. "България" и АМ "Струма"

Да се форсират процедурите по строителството на Софийския околовръстен път между бул. "България“ и автомагистрала "Струма“. Затова се договориха на работна среща министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и главният архитект на София арх. Здравко Здравков, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

В нея участваха още заместник-министър Поля Занева-Димитрова, инж. Десислава Паунова – член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ (АПИ), Юлия Ивкова – началник на политическия кабинет на министър Шишков, експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, АПИ и Столична община. Срещата бе по инициатива на министър Шишков, който още преди дни анонсира нуждата от мерки за стартиране на проекта като важен приоритет за разрешаване на транспортните проблеми на София.

Участниците в разговора обсъдиха постигнатото до момента, както и стъпките, които трябва да се предприемат, за да се стигне до реалното изграждане на югозападния обход на столицата. Министър Шишков подчерта, че е ключово да се приемат подробните устройствени планове за трасето и да се намери ново техническо решение за връзката на околовръстното шосе с автомагистрала "Струма“. Подчертана бе и важността проектът да гарантира отличната синхронизация с градската среда, съобразявайки се с всички нужни технически изисквания за линиите на градския транспорт, велоалеи, пешеходни трасета, връзките към различните квартали, безопасността и спокойствието на гражданите.

"Заедно със Столична община ще проверим наличните технически проекти и документация и ще съдействаме за необходимите съгласувания с различните институции, за да опитаме да приемем подробните устройствени планове в най-кратки срокове“, каза арх. Шишков.

В рамките на срещата бяха коментирани и технически детайли около строителството на автомагистрала "Европа“ на територията на Столична община.

От началото на годината строителството в България нараства
За същия период в ЕС се забелязва свиване
20 мар 2024 17:22, Инна Ангелова
4


Снимка: БГНЕС
За втори пореден месец строителството в България се повишава. Това сочат данните на Евростат. За сравнение - строителният сектор в ЕС за същия период, се е свило.  Строителството в ЕС се понижи през януари с 1,0% спрямо декември 2023 г., когато нарасна с 1,3%, докато в еврозоната продукцията в строителството се повиши с 0,5% за втори пореден месец.

Най-силен ръст с 10,2%  на строителство се отчита в Унгария. Германия я следва с 2,7%. Трета е Швеция с 2,4%. Най-голям спад е отчетена в Румъния с 34,3%, следвана от Полша и Ниделрландия, съотвено с 16,5% и 9,9%.

Спрямо година по-рано продукцията в строителния сектор на ЕС се повиши през януари с едва 0,1% след ръст с 3,6% в края на 2023 г., а в рамките на еврозоната строителството нарасна с 0,8% след повишение с 2,8% месец по-рано.


Строителството в България през януари се повишава с 1,0% след по-слабо нарастване с 0,3% през декември 2023 г. Само пет други страни-членки на ЕС отчетоха по-голям растеж в строителството през първия месец на текущата година.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2024/03/20/ot-nachaloto-na-godinata-stroitelstvoto-v-bylgariia-narastva.601784

Екипите ни са тук, за да ви помогнат!

0897373509

Щампованият бетон може да се прилага както хоризонтално, така и вертикално.Настилката Щампован бетон е начин, обикновения бетон да изглежда красива цветна настилка имитираща плочи, цепен камък, правоъгълни или обли павета, скали и др. Дизайнът се отпечатва в бетона след като се излее, но преди да е започнал да се втвърдява. Следват приглаждане с специална техника за щампован бетон, заобляне на ъгли със специален инструмент, втриване на харднери оцветители за щампован бетон, нанасяне на разделители(отделител) за щампован бетон за предотвратяване залепването на мокрият бетон по гумените щампи които оставят трайна следа (отпечатък пожелан от вас) върху вашия бетон.

ПРЕДЛАГАМЕ АСФЛАТИРАНЕ НА МАЛКИ ДО СРЕДНО ГОЛЕМИ ПЛОЩИ, ДВОРОВЕ, УЛИЦИ

© 2022 - 2024 Всички права запазени